HABER

ANASAYFAHABERALMANCA FİT-2 SERTİFİKA SINAVI YAPILDI

ALMANCA FİT-2 SERTİFİKA SINAVI YAPILDI

ALMANCA FİT-2 SERTİFİKA SINAVI YAPILDI

 

Özel 3 Mart Anadolu ve Halil Güleç Fen Lisesi

Almanca FİT-2 Sertifika Sınavı

 

Özel 3 Mart Fen ve Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencilerimiz, okulumuzda gördükleri Almanca eğitimini taçlandırmak amacıyla Goethe Enstitüsü yetkilileri tarafından yapılan Fit in Deutsch 2 sınavına girdiler. Öğrencilerimiz bu sınavla dört temel dil becerisi ve sözel dil yetenekleri üzerinden sınanmış oldular.Oldukça heyecanlı geçen bu sınavın sonuçları 13 Mayıs 20019 tarihinde açıklanması beklenmektedir. Sınavda başarılı olan öğrencilerimizin sertifikası okulumuzda yapılacak törenle verilecektir.

 

Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch 2 nedir?

Goethe-Institut'un sınavları dünya genelinde yüksek bir tanınma derecesine sahip olup pek çok ülkedeki işverenler ve eğitim kurumları tarafından Almanca bilgisinin yeterliliğini gösteren belge olarak kabul edilmektedir.  A2 düzeyindeki bir kimse, somut ihtiyaçlara yönelik bilinen günlük yaşamdaki olağan ifadeleri ve oldukça basit cümleleri anlayabilir ve kullanabilir. Kendini ve başkalarını tanıtabilir. Başka kişilere onlar hakkında sorular yöneltebilir ve bu tür sorulara cevap verebilir. Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch 2 sınavı dillere ilişkin Avrupa Ortak Referans Çerçevesi'nin altı basamaklı yetkinlik derecelendirmesinin ikinci basamağına A2'ye denk gelmektedir.

Almanca'yı Önemsiyoruz Çünkü?

Almanca, Avrupa Birliği'nin resmi dillerinden biri ve en çok konuşulanıdır. Özellikle Almanya, Avusturya, Lihtenştayn, Lüksemburg, İsviçre'nin büyük bölümü, İtalya'nın Güney Tirol bölümü, Belçika'nın doğu kantonları, Polonya ve Romanya'nın kimi bölgeleri ve Fransa'nın Alsas-Loren bölgesinde konuşulmaktadır.

 

Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.