HABER

ANASAYFAHABER''BÜTÜN ÜMİDİM GENÇLİKTEDİR''

''BÜTÜN ÜMİDİM GENÇLİKTEDİR''

''BÜTÜN ÜMİDİM GENÇLİKTEDİR''

 

Bundan 99 yıl yani neredeyse bir asır önce şayak kalpaklı, mavi gözlü devin Bandırma'da başlayıp Samsun'da çaktığı kıvılcım koca bir ateşe dönüştü ve bir ulus küllerinden yeniden doğdu. 99 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Anadolu, dünya tarihine derin izler bırakan; ezilmiş, sömürülen halklara bağımsızlık ruhunu aşılayan bir mücadelenin muzafferi oldu. Bu zafer yepyeni bir Türkiye'nin, tam bağımsız bir cumhuriyetin temelini oluşturdu. Atatürk'ün doğum günümdür dediği bu önemli günü öğrencilerimizle yani geleceği ve devrimleri emanet ettiği gençlerimizle kutladık. Atatürk gencine yaraşır bir tören sunumu hazırlayan öğrencilerimizden İlke Nil Gökçe öncelikle günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yaparak Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygıyla andı. Milli mücadele ruhunu destekleyen dönemin önemli isimleri adına mizansen yapıldı.  Daha sonra 'Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin.' ve 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.' Diyen Ata'mızın sözlerini kendi yollarına ışık yapan öğrencilerimiz tam da bu sözlere yakışır bir tören akışı sundular.

Okul Koromuz şarkılar seslendirdi. 3 Mart Sanat Topluluğu öğrencileri tarafından ''Ah Şu Büyükler'' adlı oyun sergiledi. Oyunda gençlerin gözünden aileleri ve gençlerin beklentileri işlendi. Ayrıca oyun içinde 9. Sınıf öğrencilerimizden Emek Bilge Aydın, müziği kendisine ait olan şarkıyı piyano eşliğinde; Zeynep Özbakış, Doğa Deniz ve Ezgi Çavuş ile birlikte seslendirdi. Daha sonra öğrencimiz Eren Yürür 'Atatürk Bir Çıkıştır, Varış Değil' adlı şiiri okudu. Programın sonunda Modern Dans Topluluğu öğrencileri dans gösterisi yaptılar. Hayranlıkla izlenen 19 Mayıs Programımız uzun süre alkışlandı.

Böylece Mustafa Kemal Atatürk'ün emanet ettiği mirasın, taşıyıcısı olan gençlerimizin; neler başarabildiklerini ve onlara inanmanın önemini bir kez daha görmüş olduk. Bir kıvılcımla başlayıp ateşlenen mücadele ruhu ile zaferle sonuçlanan kurtuluş savaşımızı ve Atatürk'ün Devrimlerini unutmayıp kendilerine yaşam boyu kılavuzluk edecek öğrencilerimiz bu meşalenin ışığı olduğunu yeniden göstermiş oldular.

 

Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.