HABER

ANASAYFAHABERGelecekte Bizi Neler Bekliyor?

Gelecekte Bizi Neler Bekliyor?

Gelecekte Bizi Neler Bekliyor?

Gelecekte Bizleri Bekleyen Yeni Teknolojileri Merak Ettik mi?

Rehber Öğretmenimiz Psikolog İnci Nur İnce tarafından 11. sınıflara yönelik yapılan sunumda; dijital dönüşümün, yapay zekânın, büyük verinin neler olduğu ve bunların gelecekteki mesleklere etkisi paylaşıldı. İstatistiksel verilerle desteklenen sunumda insandan makineye evrilme sürecinin en çok hangi alanları etkileyeceği konuşuldu. Bu alanların yönetim, fiziksel güç gerektiren işler, görevlerle alakalı enformasyon değerlendirmeleri, enformasyon ve verinin işlenmesi olduğu paylaşıldı.

Endüstri 4.0'ın etkisi ile yaşanan dönüşümlerin gelecekte yeni mesleklerin ortaya çıkmasını sağlayacağını ve var olan mesleklerin yapısında ve icrasında değişiklikler yaşanmasına sebep olacağını anlatan psikoloğumuz, dikeyde uzmanlaşma ile yeni meslekler ortaya çıkarken yatay düzlemde ise disiplinler arası bakış açısı ile her mesleğin uygulanışında bu yeni teknolojilerin etkili olacağını vurguladı.

Gelecek, hızla gelmeye devam ederken öğrencilerimizle yeniliklere ayak uydurmaya ve onları geleceğin teknolojisine hazırlamaya devam ediyoruz.

Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.