HABER

ANASAYFAHABERYabancı Dil Öğrenmek İçin Çeşitli Tavsiyeler

Yabancı Dil Öğrenmek İçin Çeşitli Tavsiyeler

Yabancı Dil Öğrenmek İçin Çeşitli Tavsiyeler

Günümüzde Dil Öğrenmek

Yeni bir dil öğrenmek artık eskisinden daha gerekli. Evet, online dil öğrenme seçenekleri henüz çok yeni. Google Translate gibi bazı araçlar mevcut fakat bu araçlar insanı hayal kırıklığına uğratmakta. Bir çeviri motoru aracılığıyla yabancı bir ülkede, dilini bilmediğiniz biriyle sohbet edebilmek mümkün mü ya da öğrenmek istediğiniz dili, ana dili olarak konuşan biriyle sohbet ederek geliştirmek çok mu zor?

İşte size dil öğreniminde kullanabileceğiniz bazı uygulamalar:

  1. Learn Turkish with Babbel: Türkiye'de yaşayan yabancılar ve Türkçe meraklıları için Babbel'den akıllı telefonlar için yazılım.
  2. Learn German with busuu:  Android telefonlar için popüler Almanca sitesinin sözcükler, konu başlıkları ve sınavlar içeren uygulaması.
  3. Ho-Chunk: Bu kadim Kızılderili diliyle tanışabileceğiniz iPad uygulaması.
  4. 50 Languages: Bu uygulama sayesinde 50 dili çat pat konuşacak düzeye gelebilirsiniz. Ne güzel değil mi?
  5. Mindsnacks Learn French: Fransızcayı oyun oynayarak öğrenebileceğiniz bir uygulama. Fransızca kadar iyi olmasa da farklı dillerde uygulamaları da mevcut.
  6. Hello-Hello Spanish: Bu son zamanların en popular İspanyolca öğrenme uygulaması, sözcük dağarcığınızı ve telaffuzunuzu geliştirmeyi amaçlıyor.
  7. TrainBrain:  Practice words in German, Czech, and more languages to follow with this handy app. Bu uygulama ile Almanca, Çekçe ve türlü dilde kelime dağarcığınızı geliştirebilirsiniz.
  8. Cuebrain!: İki düzine dil arasında seçeceğiniz oyunlarla eğlenerek hafızanızı tazeleyeceğiniz android uygulaması.
  9. myLanguage Free Translator: Yabancı bir ülkede kendinizi yabancı hissetmemeniz için yardımcı olacak 60 dili içeren uygulama.
  10. Conjugate Spanish Verbs: İspanyolca fiil çekimleri canınızı mı sıktı? 17 zaman için 17 uygulama elinizin altında.
  11. Vocre: Nuance tarafından geliştirilen konuşma tanıma teknolojisi olan Vocre, bize dünyanın herhangi bir yerinde dilini bilmediğiniz biriyle konuşma hayalini tattırıyor.
  12. Hiragana Lite: Bu yazılım bize Japon Hiragana alfabesini ve sözcükleri isim kartı sistemiyle öğretiyor.
  13. Learn English- PhotoFlashcards: Dil öğretme konusuna odaklanmış bir şirket olan Voxy lets tarafından geliştirilen bu uygulamada İngilizce öğrenmek isteyenleri şaşırtacak türlü seçenek mevcut. Meselâ bir şeyin fotoğrafını çekip gönderin, İngilizcesi elinize gelsin!
  14. Pronunciation Checker: Beş dilde 6000 kelimede telaffuzunuzun nasıl olduğunu öğrenin.

Kaynak: http://www.teachthought.com/learning/100-free-ways-to-learn-to-speak-another-language/

Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.