Kapadokya'yı Fethettik.
Öğrencilerimizle Kapadokya'daydık.
9 ve 10. sınıf öğrencilerimizle yaptığımız Kapadokya, Hacı Bektaşi Veli ve Tuz Gölü gezimizde muhteşem manzaralarla karşılaştık. Hasan, Melendiz ve Karacadağ'ın tüfleriyle kaplanıp akarsu ve yağmur sularının aşındırması sonucunda oluşmuş "peri bacaları", güzergahımızda karşımıza ilk çıkan doğal güzellikti. Bu güzel yörede çıkarılan taşların işlendiği taş atölyelerini, kilin bin bir şekle büründüğü çanak çömlek atölyelerini gezdik.
Havanın kararmasıyla beraber Zelve Vadisi'nin içinde, vadinin yamaçları üzerine yansıtılan bir slayt gösterisi izledik. Vadi yamaçlarının beyaz perde gibi kullanıldığı, muhteşem ışık ve ses efektlerinden oluşan slayt gösterisinde; Kapadokya'nın oluşum süreçlerini, bölgede kurulan medeniyetlerin tarihçesini öğrendik.
Yüzyıllar öncesinde bölge halkının savaşlardan kaçmak için yapmış olduğu Kaymaklı Yeraltı Şehri'ni gezdik. 8 kat olduğu bilinen yeraltı şehrinin ilk 4 katı ziyarete açılmış olduğundan bu yapının daracık koridorlarında gezme şansı yakaladık.
Melendiz Nehri'nin aktığı ve nehrin eseri olan Ihlara Vadisi'ni gezdik. Bu kanyonu diğer kanyonlardan ayıran özelliğin, içinde insanların yaşadığı oyukların bulunması olduğunu öğrendik. Yüzyıllar öncesinden kalan bu oyukları izlerken kanyonun, birbirinden özel şapel ve kiliseleri de ev sahipliği yaptığını gördük.
Gezimizde son durağımız Tuz Gölü'ydü. Tuz Gölü'nün eşsiz gün batımı manzarasını izledikten sonra Bursa'ya doğru yola çıktık.
Bölgedeki coğrafî güzellikleri gözlemlediğimiz ve güzel İç Anadolu havasının tadını çıkardığımız bu gezide, hem eğlendik hem de coğrafya dersini gezi yöntemiyle pekiştirerek kalıcı öğrenme sağladık.