HABER

ANASAYFAHABERMUN Konferansını Önemsiyoruz

MUN Konferansını Önemsiyoruz

MUN Konferansını Önemsiyoruz

EUROASIA 2019

Diploma sahibi olmanın ve kişisel gelişimin yanında yeteneklerin de öneminin gitgide arttığı bir zamanda yaşıyoruz. Üniversiteye başladığında pek çok öğrenci ileride öz geçmişine ekleyebileceği sertifika programlarını araştırmaya başlıyor. Çoğu insan, özellikle üniversiteden mezun olmadan önce kendisini olabildiğince geliştirmek ve yeni yetenekler kazanmak için çabalıyor. MUN, Model United Nations, birçok öğrencinin bu amaçla katıldığı konferansların arasında yer alıyor.

Bizler, Özel 3 Mart Anadolu ve Özel Halil Güleç Fen Lisesi olarak MUN konferansının öneminin farkındayız. Bu sebeple 12 öğrencilik delegasyonumuz ile Türkiye'nin en prestijli MUN konferansı olan ve bu yıl Ankara'da 15. kez gerçekleşen EuroAsia konferansına 3. yılımızda yine katıldık. Oturumları Barolar Birliği'nde ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde devam eden 4 günlük organizasyonda faydalı bilgiler edindik.

Hem lise hem üniversite düzeyindeki gençlerin birbirleriyle iletişim kurarak farklı bakış açıları kazandıkları bu konferansta öğrencilerimiz karmaşık dünya sorunlarını tartışarak çözmeye çalıştılar. Ayrıca komitelerde farklı sorunlara farklı çözüm önerileri geliştirmeye çalışan gençlerimiz, farklı insanlarla tanışma şansı yakalrken dil becerilerini etkin bir şekilde kullanma şansı da buldular.

Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.