KULÜPLER

ANASAYFAKULÜPLER

MAKER

 BİLİŞİM, ARDUİNO VE 3 BOYUTLU TASARIM KULÜBÜ

21. yüzyılın becerileriyle donatılmış bireyler yetiştirmek isteyen ÇEK Özel 3 Mart Liseleri, teknolojiyi bir öğrenme ve uygulama geliştirme aracı haline getirmek; öğrencilerimizin bireysel hızlarına ve ilgi alanlarına göre bağımsız çalışmalar yapabilecekleri öğrenme ortamlarını zenginleştirmek amacıyla MAKER ve ROBOTİK hareketine destek veriyor. "MAKER: BİLİŞİM, ARDUİNO VE 3 BOYUTLU TASARIM KULÜBÜ" açarak öğrencilerimize geleceğin teknolojilerini ayaklarına getirerek, daha donanımlı bireyler yetiştirmek amacıyla durmadan çalışmaktayız.

Eğitim - Öğretim yılı boyunca sürecek olan bu atölyelerde öğrencilerimiz "ARDUİNO UNO, SKETCHUP 3D, Çizgi İzleyen Robot, MAKEY MAKEY, Elektronik Yazılım Projeleri" gibi temel robotik ve elektronik alt yapısının yanında, kolay programlanabilme özelliği olan, çocukların el becerileri ve tecrübeler elde edebilme özellikleri ile donatılmış elektronik kitleriyle ve 3D tasarım ve baskı ile tanışacak, hem de elektronik projeler geliştirerek ürün geliştirme konusunda da kendi tasarımlarını ortaya çıkaracaklardır. Ayrıca yıl içinde çeşitli yarışmalara katılım sağlanacaktır.

ROBOTİK

Robotik Kulübünde temel hedefimiz, öğrencilerimizin ekip ruhunu benimseyerek, planlama yapmasını ve projeler üretecek çalışmalara katılmasını sağlamaktır.

Kulüpte; Bilim ve teknoloji alanında gelişmeleri takip ederek öğrencilerin teknik el becerilerinin keşfetmelerini ve bu çalışmalara olan ilgilerini arttırıyor aynı zamanda takım çalışmaları eşliğinde çözüm becerileri sunmalarını sağlıyoruz.

21.yy'ın üreten gençlere ihtiyacı var bu nedenle kulübümüz, robotlar ve gelişen teknolojiler hakkında bilgi sahibi olmak isteyen ve projeler üreterek kulübe katkı sağlamak isteyen tüm öğrencilerimize açıktır.

STEM

STEM; Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) bilim dallarının ortaklaşa kullanılması ile problem çözme sürecinde öğrencinin aktif rol almasını sağlayan bir yaklaşımdır. STEM ile öğrenciler, fen- matematik derslerinde öğrendiği konuları teknoloji ve mühendislik ile ilgili alanlarında yeteneklerini kullanarak uygulamaya çeviriyor ve bu sayede çözüme ulaşmaktadır.

STEM modeli ile öğrencilerimiz problem çözme, eleştirel düşünme, yaratıcılık, sorgulama gibi 21. yüzyıl becerilerini geliştirerek öğrendikleri bilgileri de daha kalıcı hale getirmiş oluyorlar. Öğrenci merkezli bu model öğretmenin süreci takibi ve problem çözme basamaklarındaki yardımı desteklenmektedir. 

KISA FİLM

              ''Çocukların hayal gücünü perdeye yansıtmak için yola çıkıyoruz.''

 

Teknolojinin ilerlemesi ve dijitalleşmenin yaygınlaşması ile her sektörde olduğu gibi, sinema sektöründe de müthiş bir dönüşüm yaşanıyor. Gittikçe ucuzlayan ve erişilebilir hale gelen teknolojiler sayesinde film yapımı son birkaç yılda tanınmayacak kadar değişti.

Artık pahalı ve devasa kameralar, üzerine görüntü basılan 35 mm film makaraları, pahalı ses ve ışık ekipmanları, görüntülerin kare kare işlendiği ve renklendirildiği laboratuvarlar yok.

Sinema artık hepimizin erişimine açıldı. Eğer teknik bilginiz yeterli ise ve hayal edebiliyorsanız film çekebilirsiniz.

''Dijital Film Atölyesi'' ile katılımcı öğrencilerimiz, bir fikrin filme dönüşme serüvenine eşlik edeceklerdir.

Profesyonel bir ekip tarafından düzenlenen kursun bitiminde, çocukların beraberce ortaya çıkardıkları bir senaryo filmleştirecektir. Öğrenciler çekeceği kısa film ile hem okulumuzu hem de şehrimizi çeşitli film festivallerinde temsil etme şansını yakalayacaktır.

Öğrencilerimiz bu süreçte hem harika zaman geçirecekler hem de takım çalışması, analitik düşünce, yardımlaşma, ekip bilinci, kendini ifade edebilme, kendini tanıma, sınırlarını genişletebilme, hayal gücü, sosyalleşme gibi birçok konuda kendilerini geliştireceklerdir.

Genel Kurs İçeriği;

Temel Sinema Eğitimi

Fikir Geliştirme

Senaryo Gelişimi ve Kısa Film Senaryo Yazımı

Teknik Ekipman Tanıtımı

Set Görevleri

Kısa Film Çekimi

FOTOĞRAFÇILIK

Kelime anlamı "ışıkla yazmak" olan fotoğrafın yaşamımızdaki önemi,  anları yakalayarak ölümsüzleşen imgelere dönüştürme çabasından doğar. Dünyayı göz açıp kapama süresi kadar kısa bir sürede kayıt altına alma gücüne sahip olan fotoğraf sanatını, basitleştirmek ve çabucak tüketmek yerine estetik ve içerik kavramlarıyla zenginleştirerek ele almalıyız. Bu düşünce ile kulüp çalışmalarımız insan odaklı bir perspektifle fotoğrafın sanatsal yönünü keşfetmeyi sağlamaktadır. Ayrıca Fotoğrafın gelişim sürecini inceleyen Fotoğraf kulübümüz; görsel metaforlar, kompozisyonlar, renk kullanımı ve eş zamanlı sosyal içerikli, yalın, grafiksel,  kurgusal ve kavramsal fotoğraf (sanat) hakkında da entelektüel bir göze sahip olması, izleyici ve aynı zamanda fotoğraf sanatının üreticisi olması açısından keyif alacakları bir süreçtir.

Kulüp kapsamında yıl boyunca belirli periyotlarla geziler yaparak doğayı, insanı, manzarayı ve gözümüzün gördüğü tüm güzellikleri yerinde gezerek fotoğraflamayı sürdüreceğiz.

3 Mart Fotoğrafçıları Gözünden Lise Kampüsümüz

3 Mart Fotoğrafçıları Gözünden Heykel Atölyesi

3 Mart Fotoğrafçıları Gözünden Gölyazı Gezisi

3 Mart Fotoğrafçıları Gözünden Bursa Tarihi Mekanlar

ORKESTRA KULÜBÜ

Müzik evrensel bir ruh, duygusal bir gelişim, sözün sesle birleşiminden oluşan ahenkli bir ifade olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir enstrümanla tanışmak, bir müziğe dokunmak, klasikleri keşfetmek, Türk Sanat Müziğine, Halk Müziğine merakla sarılmak kültürel değerleri geleceğe taşımak demektir.

Bu amaçla okulumuzda haftalık yapılan müzik dersleri dışında sosyal aktivite olarak müzik grupları oluşturulmakta ve bu gruplardan bir orkestra kurulmaktadır.

Orkestra çalışmaları, müzik dilini geliştirecek nota eğitimi, koro çalışmaları, ses yarışması etkinlikleri ve ileride kuracağımız radyomuz ile öğrencilerimiz; sosyal becerileri güçlü, müziğe mutlaka bulaşmış bireyler olarak yetişecektir.

 

LİSE GÜNLÜĞÜ

Lisemizde eğitim öğretim gören her öğrenci bizim için vazgeçilmez ve değerlidir. Bu nedenle öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz sadece ders saati içinde bir araya gelmiyor bunun dışında  her gün 15 dakikalık zaman diliminde birlikte vakit geçiriyorlar. Öğrencilerle günün kritiğini, ödevleri, sınavları, vb. gibi birçok konuyu görüşerek onlarla bir iletişim bağı geliştiriyorlar. Her öğretmen ortalama 7 kişilik bir öğrenci grubuna danışmanlık ederek, bu öğrencilerin akademik sosyal gelişimlerini yakından takip ediyor ve iletişimlerini kuvvetlendiriyorlar.

KARİKATÜR

3 mart eğitim kurumlarında kuruluşundan  beri karikatür eğitimi var. Lise düzeyindeki atölyemizde öğrencilerimize karikatür sanatı sürdürülebilir şekilde verilmektedir.35 haftalık çerçeve plan öğrencilerin ustalık düzeyine göre hazırlanmakta adeta bire bir denilebilecek tarzda haftada iki ders saati eğitim verilmektedir.

Karikatür sanatının temel olmazsa olmazı arka planındaki entellektüel bilgidir. Resim sanatının çizim  teknikleri, malzeme bilgisi ve kullanımı, illüstrasyon yapabilme becerisi,biçim bozma ,çizimde abartı vs. çalışmaları da yapılmaktadır.

Karikatür oluşturmada mizah yapabilmek ayrıca bir teknik çalışma gerektirir. Farklı düşünme, insan ve toplumsal olayları araştırma, güncel, aktüel, moda olanları bilme ve en önemlisi bunları karikatürün dili olan simgelerle anlatabilme yetisi kazandırılır.

Karikatür kulübü çalışmaları ile öğrencilerimiz varlığı kavrayabilen, kaliteli mizah yapma duygusuna, özellikle eleştirel kafa yapısına sahip, hoşgörülü ve aydınlık düşünceli insan olma yolunda olumlu değişime uğrayacaklardır.

Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.