HABER

ANASAYFAHABER21 Mart Dünya Şiir Günü Kutlu Olsun!

21 Mart Dünya Şiir Günü Kutlu Olsun!

21 Mart Dünya Şiir Günü Kutlu Olsun!

Sanat, insanı iyileştirir. Edebiyat, duygu dünyamızı kelimelerle dışa vurmamızı sağlayan bir sanat dalıyken bu sanatın en özel ve özenli türü muhakkak şiirdir. Bizler de 3 Mart Anadolu & Fen Lisesi 9. Sınıf öğrencilerimizle, Türk Dili ve Edebiyatı ve Yabancı Diller Bölümü öğretmenlerimizin katkısıyla bu güne anlam kattık. Değerli Türk şairlerin ölümsüz dizelerini seslendiren öğrencilerimizi, okulumuzun sosyal medya hesaplarından paylaşarak takipçilerimizin şiir dolu bir gün geçirmelerini sağladık.

Edebiyatımızın "hüzün şairi" ve "akşam şairi": Ahmet Hâşim. "Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden..." dizeleriyle ölümsüzlüğü yakalayan Hâşim; insanın giderek yaş almasını, akıp giden ömrünü merdiven çıkmaya benzeterek unutulmaz bir metafor yaratır. 9 FL-A sınıfından; şiirin Türkçesini Bilge Çapan Opan, İngilizcesini İpek Pınar Gencer, Fransızcasını Eymen Gündüz, Almancasını Ezgi Zeynep Özbatır seslendirdi.

Edebiyatımızda bireysellik, aşk, kadın temalarını en güzel işleyen şair: Cemal Süreya. "Bir düelloda... " diyerek şiirine başlayan Süreya; bir erkeğin aşkını, reddedilme ihtimalini, yara alışını anlatarak bu şiirinde olduğu gibi çoğu şiirinde kapalı bir dil kullanır ve II. Yeni şiir akımımızın önemli temsilcilerinden olur. 9 FL-A sınıfı öğrencilerimizden şiirin Türkçesini Derin Öğütçü, İngilizcesini Beren Poyraz Sayın, Fransızcasını Nazlım Benlier, Almancasını Beren Özdemir seslendirdi.

"Lavinia" şiiriyle ölümsüzlüğü yakalayan şair: Özdemir Asaf. "Bir Adam" şiirinde "Onu kırmış olmalı yaşamında birisi / Dinledikçe susması konuştukça susması... " diyerek insanın içindeki yalnızlığını, topluma yabancılaşmasını anlatır ve bu duyguları bizim de en kuytu köşemizde hissetmemizi sağlar. 9 AL-A Sınıfı öğrencilerimizden şiirin Türkçesini Sinem Durak, İngilizcesini Defne Dönmez, Fransızcasını İklim Bihar Şimşek, Almancasını Esin Gençay seslendirdi.

"Memleketim, memleketim, memleketim, ne kasketim kaldı senin ora işi ne yollarını taşımış ayakkabım, son mintanın da sırtımda paralandı çoktan, Şile bezindendi." Şiirlerinden memleket hasreti taşan şair: Nazım Hikmet Ran. "Kız Çocuğu" şiirinde Hiroşima'ya atılan bombanın etkilediği çocukları ve içimizdeki çocukluğu anlatan Nâzım Hikmet, sosyal ve siyasî konulardaki hassasiyetini şiirlerine yansıtmaktan hiç vazgeçmez. Şiirin Türkçesini öğrencimiz Maya İnci Coşkun, İngilizcesini Gülce Devrim Geçkin, Rusçasını Levent Kırım seslendirdi.

Sanatla daima iç içe olmayı hedeflediğimiz okulumuzda, şiir tadında anılar biriktirmeye devam ediyoruz.

Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.