HABER

ANASAYFAHABERBaşımızın Üstündeki Devrim: Şapka

Başımızın Üstündeki Devrim: Şapka

Başımızın Üstündeki Devrim: Şapka

3 Mart Okulları'nın ev sahipliği yaptığı "Başımızın Üstündeki Devrim" etkinliğinde Şapka Devrimi'nin önemi bir kez daha vurgulandı.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi Kurulu Başkanı Nihan ALPAY'ın konuşmasıyla başlayan etkinliğimizde Sayın Alpay, Atatürk ilke ve devrimlerinin öneminden söz ederek Cumhuriyet devrimlerinin izinde olduğumuzu vurguladı. Ardından Kastamonu Şapka Müzesi Kurucusu Nihal ERTEN'in müze tarihçesini anlattığı konuşmasıyla devam eden etkinliğimizde Sayın Erten, Ulu Önderimizin tarihî Şapka Nutku'nu niçin Kastamonu'da İnebolu ilçesinde gerçekleştiğine açıklık getirdi.

Devamında 3 Mart Anadolu & Fen Lisesi Tiyatro Kulübü öğrencilerinin sahneye koyduğu "Başımızın Üstündeki Devrim" tiyatral gösterimi izlendi. Öğrencilerimiz, Şapka Devrimi'nin gerçekleştiği günlerde Ulu Önderimizin bu devrimi niçin çok önemsediğini ve bu devrimin hangi şartlar altında hayata geçtiğini canlandırmalar, şiirler, danslarla ifade ettiler. Ayrıca okulumuzun fuaye alanında 3 Mart İlkokulu Yaratıcı Ressamlar Kulübü ile Seramik Kulübü öğretmen ve öğrencileri tarafından bizzat tasarlanan şapkalar sergilendi.

Etkinliğin gerçekleşmesinde bizlere fikir veren ve kostüm desteği sağlayan Rotary Kulübüne teşekkür edildi. Rotary Kulüp Başkanı Can ÖZPEHLİVAN'ın ve Rotary Kulüp Sekreteri Hande TÜFEKÇİOĞLU'nun teşekkür konuşmaları ve emeği geçen öğretmen ve öğrencilere hediye sunumlarıyla etkinliğimiz sonlandı.

Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.