HABER

ANASAYFAHABERİş Dünyası Hakkında Ne Biliyorsun?

İş Dünyası Hakkında Ne Biliyorsun?

İş Dünyası Hakkında Ne Biliyorsun?

İş Dünyasına Hazır mıyız?

Rehber Öğretmenlerimiz tarafından gerçekleştirilen Psiko-Okul Seminerlerinde Rehber Öğretmenimiz Psikolog İnci Nur İnce, 10 ve 11. sınıf öğrencilerimize "İş Dünyası Hakkında Ne Biliyorsun?" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda; farklı puan türlerinden mesleklere, bu mesleklerin benzerliklerine ve farklılıklarına değindi. Ayrıca mesleklere göre çalışma alanlarını, çalışma koşullarını ve kullanılan programlama dillerini paylaşarak öğrencilerimize "donanımlı olmanın" öneminden bahsetti.

"Meslekleri Karşılaştır, Hayallerine Ulaş" sloganından hareketle öğrencilerimizin iş dünyasına atılmadan önce meslekleri tanımalarını sağladığımız bu sunumda, yeteneklerimizin değerinden bahsettik. "Her insan her mesleği icra edebilir mi?" Bu sorudan yola çıkarak meslek seçiminde yeteneklerimizi keşfetmenin ne kadar önemli olduğunu çocuklarımıza hatırlattık: Hepimiz düşündüğümüzden fazla yeteneğe sahibiz, yeter ki olmak istediğimiz kişiyi fark edelim ve bunun çaba harcayalım.

Sadece akademik eğitimle değil, okul eğitiminden sonra da öğrencilerimizin yanında olmaya ve onları aydınlatmaya devam edeceğiz.

Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.