HABER

ANASAYFAHABERİstiklâl Marşımız 103 Yaşında!

İstiklâl Marşımız 103 Yaşında!

İstiklâl Marşımız 103 Yaşında!

"Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet,

Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklâl!"

Mehmet Âkif Ersoy'un bu dizeleri, herhangi bir şiir değil; şiirin ötesinde, bağımsızlığımızın yüzyıllardır dilimizden düşmeyen, düşmeyecek bayrağı!

Türk milleti, İstiklâl Marşı'nı 12 Mart 1921 yılında millî marş olarak kabul etti. Marş, Osman Zeki Güngör tarafından bestelenerek 1930'dan itibaren bugünkü haliyle okunmaya başlandı.

"Allah, bu millete bir daha istiklâl marşı yazmayı nasip etmesin! " diyerek özgürlüğün değerini ve şiirin gücünü böylesine dikkatle ifade eden millî şairimiz Mehmet Âkif'i saygı ve minnetle anıyoruz.

"Çanakkale Şehitleri'ne" şiiriyle Türk askerinin özverisini, şehitlik mertebesinin kutsallığını ifade eden Mehmet Âkif'in ruhu şâd olsun!

Türk milletinin bağımsız bütünlüğünü her şartta savunan, Türk gençlerine sürekli çalışmayı salık veren, miskinliğe savaş açan şiirleriyle; paraya tamah etmeyen onurlu kimliğiyle dâimâ yaşayacak Mehmet Âkif!

9. sınıf öğrencilerimiz 12 Mart haftası boyunca Mehmet ÂKif'in ölümsüz dizelerini seslendirerek Millî Şairimiz hakkında ve onun millî şuuru konusunda farkındalık oluşturdular.

Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.