HABER

ANASAYFAHABERMol Günü Kutlu Olsun!

Mol Günü Kutlu Olsun!

Mol Günü Kutlu Olsun!

Kimya Her Yerde

Kimya derslerimizde bugünlerde çok özel bir günü kutladık: Mol Günü! Öğrencilerimizle birlikte kimyanın büyülü dünyasına bir yolculuk yaptık ve bu özel günü eğlence ve öğrenme dolu etkinliklerle taçlandırdık. Bakın neler yaptık:

Sokak Röportajları: Şehir sokaklarında insanlara "Mol nedir?" sorusunu sorduk ve kimyanın günlük hayatımızdaki önemini vurguladık.

Poster Hazırlama: Öğrencilerimiz, mol ile ilgili posterlerini tasarladı ve bu görsel şöleni sınıfımızda sergiledik.

Akrostiş Şiirler: Bir grup öğrenci, "mol" kelimesi ve "avogadro" kelimesi için özgün akrostiş şiirler yazdı ve duvarımızı bu sanatsal ifadelerle donattık.

Karikatür Hazırlama: Kimya derslerinde yaşanan komik olaylar konusunda yeteneklerimizi konuşturarak eğlenceli karikatürler yarattık.

9. Sınıfları Bilgilendirme: 10. Sınıf öğrencilerimizden Ece Su ÖZGÜR ve Cihan Alp Coşkun, 9. Sınıf öğrencilerimize mol kavramı hakkında bilgiler vererek farkındalık oluşturmaya çalıştılar. Böylece "mol" kelimesi 9. Sınıf öğrencilerimizin literatürüne eklenmiş oldu.

Mollü Kek Yapımı: Gastronomi kulübü öğrencilerimiz "mollü kek" tarifini kullanarak kulüp saatinde keklerini hazırladılar. Ayrıca 10. sınıf öğrencilerimiz aynı tarifi kullanarak evlerinde de keklerini hazırlayıp okula getirdiler ve sınıfta arkadaşlarıyla paylaştılar.

Mol kavramı ile ilgili terimleri günlük hayatta kullanabileceğimiz malzemeler ile bağdaştırarak "Her Yerde Kimya" sloganını doğrulamış olduk.

Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.