HABER

ANASAYFAHABERSadece 10 Kasım'larda Değil Her Zaman O'nun İzindeyiz

Sadece 10 Kasım'larda Değil Her Zaman O'nun İzindeyiz

Sadece 10 Kasım'larda Değil Her Zaman O'nun İzindeyiz

Beni öldü sanmayın

Nerede hamleniz varsa

Bıraktığım yerler öteler

Nerede üstünse başarınız

Milletimin yüzünü güldüren

Bilin ki orda ben varım

Sizleri toprağımdan

Sizler kadar duyarım

Atamızın aramızdan ayrılışının tam 82. yıl dönümü. Bir 10 Kasım sabahına daha onsuz uyandık. Ona duyduğumuz özlem elbette bitmeyecek ancak açtığı yoldan ilerleyerek onu yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Zira Mustafa Kemal; bir temeldir, bir yöndür. Adımımız onun izinden atılacak, fikirlerimiz onun eserlerinden doğacaktır.

3 Mart Eğitim Kurumlarında gerçekleştirdiğimiz 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni'ne, Atamızın bahçedeki büstüne çiçekler armağan ederek başladık. Saygı duruşunda bulunduktan ve İstiklal Marşımızı okuduktan sonra 3 Mart Anadolu & Halil Güleç Fen Lisesi Müdürü Sayın Kağan Selçuk'un 10 Kasım'ın önemini hatırlatan konuşmasını dinledik. Ardından anaokulundan lise kademesine tüm öğrencilerimizle sınıflarımıza dağılarak öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizin katkılarıyla oluşturulmuş canlı tören yayınını ÇEKTV'den izledik.

Canlı yayın, 10 ve 11. sınıf öğrencilerimiz tarafından Ulu Önderimizin hayatımıza yön veren özelliklerini sıralayan cümleleriyle başladı. Yayında, "Atatürk'ü Nasıl Anlamalı ve Anlatmalıyız?" konulu söyleşisiyle yayınımızda yer alan velimiz Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Behçet Kemal Yeşilbursa'nın katkılarıyla Atamızı gelecek kuşakları anlatırken dikkat edeceğimiz hususlara dikkat çekildi. Ayrıca Uludağ Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Bursa Tabipler Odası Başkanı Alpaslan Türkkan'ın sunumuyla günümüz sağlık durumu değerlendirildi ve Atamızın sağlık ve bilim alanındaki gelişmelere verdiği önem paylaşıldı.

Yayında, Lise Müzik Öğretmenimiz Sayın Eren Yaşar başkanlığında hazırlanan 3 Mart Okul Orkestrasında yer alan öğrencilerimiz Atatürk'ün sevdiği türküleri modern fonda ele alırken Ortaokul Müzik Öğretmeni Sayın Bahadır Sevik tarafından çalıştırılan Okul Veli Koromuz ise Atamızın sevdiği Türk sanat müziği parçalarını seslendirdi. Ayrıca Resim Öğretmenimiz Sayın Şirin Karcıoğlu Çil öncülüğünde öğrenci ve öğretmenlerimizin fırça darbeleriyle tamamlanan "Işığının Emanetçileriyiz" temalı Atatürk portresinin oluşum aşamaları izlendi.

Yayın boyunca duygulu anlar yaşarken bir kez daha Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün niçin Türk halkının ata'sı olduğunu hatırladık ve bu gerçeği yayınımızı izleyen herkese bir kez daha hatırlattık.

Atamızın ruhu şad olsun ...

Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.